Hvad er behandlingen for nyresten?

De fleste nyresten sidst passere gennem urinvejene på egen hånd inden for 48 time, med rigelig væskeindtag. Ketorolac (Toradol), en injicerbar anti-inflammatoriske lægemidler, og narkotika kan anvendes til smerter kontrol, når over-the-counter smerter kontrol medicin ikke er effektive. Intravenøse smertestillende lægemidler kan gives ved kvalme og opkastning er til stede.

Selv om der er ingen dokumenterede hjem retsmidler til at opløse nyresten, behandling i hjemmet kan overvejes for patienter, der har en kendt historie af nyresten. Da de fleste nyresten, tid, vil passere gennem urinlederen til blæren på egen hånd, behandling er rettet mod styring af symptomerne. Hjemmeplejen i dette tilfælde omfatter forbrug af masser af væske. Ibuprofen (Advil) kan anvendes som en anti-inflammatorisk medicin, hvis der ikke kontraindikation for anvendelse. Hvis yderligere smertestillende er behov, stærkere narkotiske smertestillende medicin kan anbefales.

Der er flere faktorer, der påvirker evnen til at passere en sten. Disse indbefatter størrelsen af ​​den person,, forudgående sten passage, forstørret prostata, graviditet, og størrelsen af ​​stenen. En 4 mm sten har en 80% chance for passage mens 5 mm sten har en 20% chance. Sten større end 9 mm-10 mm sjældent passere uden specifik behandling.

Nogle medikamenter er blevet anvendt til at øge passagen satser nyresten. Disse indbefatter calciumkanalblokkere, såsom nifedipin (Adalat, Procardia, Afeditab, Nifediac) og alfa-blokkere, såsom tamsulosin (Flagyl). Disse lægemidler kan ordineres til nogle mennesker, der har sten, der ikke hurtigt passerer gennem urinvejene.

For nyresten, der ikke videregive deres egne, en fremgangsmåde kaldet litotripsi anvendes ofte. I denne fremgangsmåde, chokbølger bruges til at bryde op en stor sten i mindre stykker, som derefter kan passere gennem urinvejene.

Kirurgiske teknikker er også blevet udviklet til fjernelse af nyresten, når andre behandlingsmetoder er ikke effektive. Dette kan ske gennem et lille indsnit i huden (perkutan nephrolithotomy) eller gennem et instrument kendt som en ureteroskop gennem urinrøret og blæren op i ureter.